Get a free hosting or choose from the Best Web Hosting service
Română (România)English (United Kingdom)

Crossing the Line: Eurospectives (CtL)

UK/09/LLP-LdV/TOI-163-272

Parteneri: Anglia, Italia, Olanda, Romania, Bulgaria
Perioada de derulare: 01.10.2009 - 30.09.2011

Scopul proiectului Crossing the Line: Eurospectives (CtL) este acela de a adapta un material DVD inovativ - „Crossing the Line” – utilizării de către alte grupuri ţintă din diferite ţări.

DVD-ul existent foloseşte prestaţiile artistice ale tinerilor pentru a evidenţia problemele acestei categorii. Scopul nostru este de a dezvolta produsul prin împărtăşirea experienţelor în rândul partenerilor, adăugând noi materiale şi asigurând adaptarea curriculei, a materialelor de învăţare şi a DVD-ului situaţiei fiecărei ţări partenere în parte. DVD-ul va avea la bază date furnizate de tinerii din fiecare ţară parteneră şi va fi testat în strânsă colaborare cu grupul ţintă. Noul produs de instruire/formare va fi numit Crossing the Line: Eurospectives (CtL) şi va cuprinde un DVD şi manuale de lucru. Crossing the Line: Eurospectives (CtL) va evidenţia prolemele ce afectează tinerii din fiecare ţară participantă, produsul fiind destinat formatorilor VET care lucrează cu tineri.

Proiectul va implica tinerii aflaţi în situaţii de risc într-o activitate pozitivă, care se adresează unui aspect legat de coeziunea comunităţii respective şi care doreşte realizarea unei mai bune înţelegeri între diferite grupuri, în special grupuri etnice sau religioase. Acesta va furniza o perspectivă europeană asupra culturii tinerilor, asupra gradului de implicare sau de neimplicare.

Produsul Crossing the Line: Eurospectives (CtL) va furniza un instrument de lucru deosebit grupului ţintă alcătuit din formatori VET care lucrează cu tineri. Produsul le va pune la dispoziţie un material inovativ, care oferă o abordare diferită, ce va permite grupului căruia i se adresează dezvoltarea unei game largi de abilităţi transferabile şi va contribui la creşterea ocupării forţei de muncă. Mai mult, prin implicarea tinerilor în proiect se creează o mai bună relaţionare şi se promovează dialogul intercultural între diferite grupuri de tineri.

Crossing the Line: Eurospectives (CtL) va crea şi va dezvolta instrumentele necesare înţelegerii situaţiei tinerilor din ţările partenere, iar pe de altă parte va identifica şi dezvolta „abordări inovatoare în domeniul formării profesionale a tinerilor”. Manualul 1 va sublinia rezultatele procesului de învăţare care furnizează competenţele şi perspectivele europene asupra culturii tinerilor, asupra implicării şi neimplicării acestora, conferind claritate cu privire la problemele cu care se confruntă fiecare ţară sau comunitate. Formatorii VET vor putea folosi DVD-ul şi manualul 2 pentru a explora o varietate mai mare de probleme ale tinerilor cu care lucrează. Impactul pe termen lung al CtL constă în dezvoltarea unei mai bune înţelegeri a aspectelor care-i afectează pe tinerii din aceeaşi ţară sau din alte ţări europene.

Din perspectiva grupului ţintă reprezentat de formatorii VET care lucrează cu tineri, scopul este acela de a le oferi posibilitatea să dobândească o viziune mai largă şi o înţelegere mai bună a grupului cu care lucrează şi oportunitatea de a dezvolta competenţe pentru gestionarea efectivă a problemelor acestui grup. Impactul asupra sistemului VET va consta în creşterea gradului de conştientizare pe scară largă, în interiorul sectorului VET, a importanţei obţinerii unei înţelegeri eficiente a nevoilor şi problemelor beneficiarilor/clienţilor lor, a potenţialului de implicare în procesul de modificare a practicilor de recrutare, a metodelor de predare etc. Se urmăreşte astfel adaptarea la nevoile specifice şi creşterea empatiei între formatori şi elevii/ studenţii ce provin din diferite medii.

Echipa de proiect: Gabriel Dobrescu, Mugurel Paunescu, Emilia Gheorghe

Informatii suplimentare prin accesarea site-ului: www.crossingtheline.eu

 
Noutăți
Vizitatori online
Avem 67 vizitatori online
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi:73
mod_vvisit_counterIeri:0
mod_vvisit_counterUltima săptămână:0
mod_vvisit_counterUltima lună:0

IP-ul tău: 3.236.52.68
Login Form