Get a free hosting or choose from the Best Web Hosting service
Română (România)English (United Kingdom)

Implementing Social Pathways to ameliorate the situation of wandering homeless persons (ISPAW)

09-GRU-P-LP-31-CL-FR

Parteneri: Franța, Italia, România, Polonia, Letonia
Perioada de derulare: 01.08.2009 - 31.07.2011

Scopul proiectului este de a transfera competențe precum și schimbul de metode profesionale care să ajute structurile sociale să vină în întampinarea și să acorde asistență persoanelor fără adăpost.

Sunt vizate asociații sau instituții care adăpostesc și care să îndrume tineri care suferă în urma dezmembrării familiei și care sunt în drumul lor spre marginalizare și care nu au un adevărat camin. Ținta finală este includerea tinerilor rătăcitori/hoinari (adesea cu câini) luând în considerare faptul că modalitățile de adăpostire și primire nu sunt în totalitate potrivite pentru aceasta. Se urmărește obținerea următoarelor rezultate:

  • Un studiu comparativ care include o analiză pe orizontal precum și recomandările oferite de persoane implicate în proiect;

  • O colecție/strângerea la un loc de bune practici incluzând analiza pe orizontală desfășurată datorită instrumentelor oferite de SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunități, pericole) precum și de PEST (analiza mediului politic, economic, social, tehnologic);

  • O bibliografie practică care să poată fi utilizată de toți cei interesați/implicați (bazată pe hârtie și internet);

  • Diseminarea se va concentra asupra profesioniștilor sociali dar și asupra tuturor persoanelor și structurilor interesate de subiect, astfel încât acele entități vor putea să se alature rețelei, furnizând propriile expertize utile scopului final;

  • Organizarea de conferințe de către parteneri la sfârșitul proiectului;

  • Crearea unei pagini web dedicate proiectului.

Obiectivul principal este găsirea căii de a ameliora modalitățile de asistență și adapost. Obiectivul special este adaptarea instrumentelor folosite pentru a implementa incluziunea socială a tinerilor fără adapost. Pentru atingerea acestor scopuri este nevoie să strângem la un loc bunele practici și să facem schimb de experiență în această privință, dar și să transferăm pe cele relevante și care nu sunt cunoscute.

Dorim să lucrăm la un nivel European împreună cu câțiva actori/persoane implicate ale incluziunii sociale, încercând să definim mai bine punctele/elementele cheie: oamenii care ii primesc, asistența socială, plan de acțiune individual, asistența privind angajarea (bazată pe o abordare holistica si atenta a individului), cautarea unui loc de munca, asistenta pentru un loc de munca. Vom crea noi căi de a mări resposibilitatea/conștiința actorilor cheie, astfel încât să se armonizeze practicile celor implicați. Este evident că trebuie să construim o rețea operațională (la toate nivelurile) care să permită incluziunea tinerilor hoinari într-un mediu social mai puțin ostil.

Vom verifica transferabilitatea așa-ziselor bune-practici legate de diferite categorii (adăpost precar, persoane fără adapost, adăpost necorespunzator, persoane hoinare/ călătoare, așa-numiții “vagabonzi”). Un al doilea pas ne va permite să dezvoltăm instrumentele legate de conștiință/conștientizare care urmează să fie folosite în condițiile actuale și în cele locale. Va permite tinerilor fără adăpost să fie motivati și să fie incluși in tendințele/curentele dominante.

Proiectul ne va permite să inițiem o rețea cu activitățile componenților sai. Mulțumită metodologiei folosite (sensibilizare și schimbul de cunoștințe) va exista un fenomen de co-învățare la toți participanții la acest proiect. În consecință,  partenerii vor fi capabili să implementeze rețeaua planificată, având înceredere unul în celalalt și desfășurând activități reale cu țintele finale menționate.

Echipa de proiect: Gabriel Dobrescu, Mariana Stoiculescu, Daniela Gradea, Gabriela Aldea

Informatii suplimentare pe site-ul proiectului: www.ispaw.eu

 
Noutăți


Asociația pentru Educație și Dezvoltare Durabilă lansează alte 4 noi proiecte finanțate de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+:

ELEVATION - Raising the skills of adults of the margins of lifelong learning

EDU-GameBox

Train the Competent

ECI - EntreComp Implementation

Vizitatori online
Avem 233 vizitatori online
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi:88
mod_vvisit_counterIeri:320
mod_vvisit_counterUltima săptămână:5376
mod_vvisit_counterUltima lună:17091

IP-ul tău: 18.207.254.88
Login Form