Get a free hosting or choose from the Best Web Hosting service
Română (România)English (United Kingdom)

Coach in VET (Vocational Education Training)

LLP-LdV/PAR/2008/RO/023

Parteneri: Germania, Italia, Turcia, Estonia, Lituania, Franța, Austria, Slovacia, Romania
Perioada de derulare: 01.08.2008 - 31.07.2010

Îndrumarea în educația și instruirea profesională (VET) a devenit din ce in ce mai importantă. Este un instrument flexibil și totuși specific care trezește interesul și este apreciat.

Ca atare, a înlocuit consilierea pentru elevi in VET pe o scară largă. Îndrumarea reprezintă o ofertă care servește pentru a dezbate noi grupuri țintă. În plus, a devenit un instrument de autoreflexie pentru echipa managerială din sistemul VET. Vine în întâmpinarea nevoilor oamenilor obișnuiți și a membrilor organizațiilor atunci când este vorba de cum să-si organizeze viața și munca.

Mulți profesori din VET nu sunt pregătiți pentru a se ridica la nivelul rolului de pedagog în educația profesională. Personalul din cadrul educației profesionale trebuie să devină profesionist. Există o cerință crescândă pentru îndrumare în condițiile consilierii orientată către profesionalizarea celor care lucrează în VET. Persoanele care lucrează in VET au nevoie de îndrumare: umanistul cu titlul de doctor nu mai este necesar, ceea ce oamenii caută acum sunt manageri VET. Îndrumarea poate facilita compatibilizarea între individ și organizație. Ajută acești oameni să lucreze la îmbunătățirea/perfecționarea priceperilor și deprinderilor în măsura în care funcția (poziția) lor, contextul muncii lor precum și măsura în care conținutul afacerii (muncii) lor sunt implicate (afectate). Pe de altă parte, există o necesitate crescândă de oferte de îndrumare țintite spre clienții din VET.

Cerința de consiliere a elevilor este în descreștere; îndrumarea a înlocuit (înlăturat) ofertele care constau numai in sprijin pentru clientul consiliat și în mod obișnuit înlocuiește ofertele de învățare continua. De exemplu, instruirea pentru administrarea (managementul) timpului, comunicare, soluționarea conflictelor și alte priceperi și deprinderi nu mai are loc în cadrul unor cursuri sau ateliere. În locul acestora se oferă îndrumarea individuală sau de grup.

Proiectul „Coach in VET” intenționează să dezvolte linii directoare pentru îndrumarea legată de instrumentele în VET și să le facă accesibile sistemelor din țările partenere. 11 organizații europene cooperează cu rețelele naționale respective cu scopul de a crea un instrument bazat pe web pentru cunoașterea mecanismelor (procedeelor) de management „Coach in VET”. Acest instrument disponibil pentru a fi descărcat pe CD le va permite managerilor VET, liber-profesioniștilor și profesioniștilor să optimizeze propria perfecționare profesională precum și priceperile și deprinderile profesionale individuale ale cursanților (elevilor) într-un mod mai rapid și mai satisfăcător.

Echipa de proiect: Gabriel Dobrescu, Mugurel Păunescu, Emilia Gheorghe

Informații suplimentare pe site-ul proiectului: www.coach-in-vet.eu

 
Noutăți
Vizitatori online
Avem 118 vizitatori online
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi:124
mod_vvisit_counterIeri:0
mod_vvisit_counterUltima săptămână:0
mod_vvisit_counterUltima lună:0

IP-ul tău: 3.236.52.68
Login Form